top of page

Bir İç Mimar İle Çalışmanız İçin 6 Neden

EVİNİZİ TASARLARKEN BİR İÇ MİMAR İLE ANLAŞMANIZ İÇİN 6 NEDEN


Hayatta basit bir mantra vardır, en iyi sonuçları elde etmek istediğinizde, işin icabına bakması için profesyonelleri işe alın. Bu ilke İç Tasarım için de geçerlidir. Hayalinizdeki evi dekore etmeye hazır olduğunuzda, bir iç mimar ile birlikte çalışmak mantıklıdır. Eviniz için eşya alırken tüm çevrimiçi ve perakende yardımların ışığında bunun gereksiz bir masraf olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak bir evin içini tasarlamak, gerekli malzemeleri bir araya getirmekten çok daha fazlasıdır.


Eviniz güvenli sığınağınız olacak. Sizin ve ailenizin ömür boyu hatıralar yaratacağınız yer burasıdır. Bir tasarımcının kazandıracağı tüm detaylara dikkat edilerek inşa edilmeyi hak ediyor. Tasarımcılar, şık trendler önermekten pratik konularla ilgilenmeye kadar birçok girdi getiriyor.


Güçlü ve zayıf özelliklerini göz önünde bulundurarak projenize profesyonel bir bakış açısıyla bakarlar. Tasarımı bütünüyle ele alırlar.



Kendin Yap videolarının size iç mekan projelerini kendi başınıza üstlenebileceğinizi söylediği ve televizyondaki birden fazla şovun evinizin içini profesyonel yardım almadan yapmanın ne kadar kolay olduğunu gösterdiği bir çağda, ev iç dekorasyonu yapmak kolay bir iş gibi görünebilir. Ancak bir ara vermeniz ve profesyonel bir tasarımcı tutmanın artılarını ve eksilerini tartmanız tavsiye edilir. Evet, kendi başınıza yapabileceğiniz birçok şey var. Ve evet, profesyonel yardım almadan izole edilmiş bir odayı veya ıslak bir hacimi başarılı bir şekilde yapabilirsiniz, ancak tüm evin içini yapmak tamamen farklı bir seviyededir.


Eviniz söz konusu olduğunda taviz vermemek gibi duygusal sebeplerin dışında çeşitli sebepler vardır. Bir tasarımcı ile çalışmanın olumlu yönlerini inceleyelim ve profesyonel bir İç Mimar tutmanın projenizi nasıl geliştirebileceğini ve evinizi tarzınızın bir yansımasına nasıl dönüştürebileceğini anlayalım.


PARANIZ CEBİNİZDE KALSIN


Profesyonelleri işe alırken paradan tasarruf etmekten bahsettiğimizde kulağa zıt anlamlar gibi gelebilir. Ama bu doğru. Ödediğiniz tasarımcı ücretleri harika bir şekilde kullanılacaktır. Projeyle ilgili her şey için profesyonel tavsiye alacaksınız. Tasarımcılar ayrıca, ortaya çıkması muhtemel öngörülemeyen sorunları çözmenize yardımcı olacaktır. Bir iç mimarın uzmanlığı, aksi takdirde yapacağınız maliyetli hatalardan kaçınmanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca mobilya, döşeme, cihaz vb. tedarik ederken mümkün olan en iyi fırsatları elde etmenize yardımcı olacaklardır. Sonuç olarak, İç Mimarlara hizmetleri için ödeme yapacak olsanız bile, bu hizmetlerden çok fazla parasal fayda elde edeceksiniz.


ZAMANDAN TASARRUF



Kısıtlı olduğunuz bir diğer konu da zamanınızdır. Evinizde her şeyin mükemmel olmasını istiyorsunuz, ancak bunun için gereken zamanı ayırmak son derece zor bir iştir. İşe alım uzmanları, malzeme tedarik etme ve üreticiler, teslimat programları ve kurulumlar ile koordinasyon gibi zaman alıcı işleri devretme konusunda size yardımcı olacaktır. Ayrıca, yapılan işin ilerlemesini kontrol etmek için sahayı sık sık ziyaret etme zahmetinden sizi kurtaracaktır. Bir tasarımcıyı işe aldığınızda, bu sorumlulukları üstlenecekler ve projeyle ilgili güncellemeleri alırken asıl işinize odaklanabilirsiniz.


PROFESYONEL DEĞERLENDİRME ALIN



Bir iç mimar, evinizin profesyonelce yapılmasını sağlayacaktır, projenin nasıl gelişeceğine dair net bir resim ile ilk günden itibaren sistematik bir eylem planınız olacaktır. İç Mimarlar, mesleğin sanatsal yönünü bilim ve teknoloji ile dengelemek için eğitilirler. Böylece sadece tasarımın tüm unsurlarıyla ilgilenmekle kalmayacak, aynı zamanda projeyle ilgili temel kolaylıklarla da ilgilenecekler.


NİTELİKLİ İLETİŞİM



Bir İç Mekan projesinin en yorucu yönlerinden biri, sahada çalışan tüm farklı taşeronlar arasındaki koordinasyondur. İç Mimarlar, günlük olarak proje için gerekli olan çeşitli ekiplerle çalışır. Taşeronlarla sizin sahip olmadığınız bir ilişki ve iletişim kurallarına sahipler. Tasarımcı, bu ekiplerin sizin koordine olmanıza gerek kalmadan uyum içinde çalışmasını sağlayacaktır.


DAHA İYİ KAYNAKLARA VE KONTAKLARA İLETİŞİM



Taşeronlara erişim, göz önünde bulundurmanız gereken hayati bir faktördür. Yıllardır ev dekorasyonu alanında çalışan tasarımcılar, tedarikçiler ve ustalarla bağlantılar kurmuşlardır. Birçoğu küçük bireysel işler yapmıyor, ancak onlardan birden fazla proje aldıkları için tasarımcı için küçük bir proje üzerinde çalışacaklar. Bu, aksi takdirde erişemeyeceğiniz hizmetleri size sağlayacaktır. Tasarımcıların ayrıca iç mekan ürünleri ve mobilyacılıkla uğraşan perakende ve toptan satış zincirleriyle de ilişkileri vardır. Burada da bir tasarımcı aracılığıyla satın alırken daha iyi fırsatlar ve servis sonrası hizmet almak için duracaksınız.


WOW FAKTÖRÜNÜ GETİRİN



İşleri halletme konusunda ne kadar yetenekli olursanız olun; İç Mimarlık seçtiğiniz meslek değilse, evinizin hakkını veremezsiniz. Sonuçta, profesyoneller masaya ek cazibe getiriyor. Tasarımda yer alan ve yapamayacağınız tüm unsurları hesaba katacaklar. Alışılmışın dışında düşünmek, yenilikçi tasarımlar bulmak ve kişiye özel stiller ve evler yaratmak tasarımcının günlük işi olduğunu unutmayın. Evinizi ne kadar severseniz sevin, bu büyüklükte bir projeyi gerçekleştirmek için elinizde konunun teknik bilgisine veya tasarım araçlarına sahip değilsiniz. Tasarımcılar ayrıca dekordaki en son trendin farkındadır ve neyin işe yarayacağını ve neyin parçalanacağını bilmek için yeterli deneyime sahiptir. Ne de olsa nihai hedef, evinizin güzel ve uyumlu görünmesinin yanı sıra iyi düşünülmüş ve son derece işlevsel olmasını sağlamaktır. Öyleyse neden bir tasarımcı ile çalışmıyorsunuz ve evinizin bir kıskançlık nesnesi haline gelmesinin tadını çıkarmıyorsunuz?




20 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page